23MAR
Tarihi Mekânlarda Düğün

Tarihi Mekânlarda Düğün

“Evet” demek, yaşamınızda sizin ve eşiniz için yeni bir kişisel tarihi dönemi simgeleyen bir dönüm noktasıdır. Öyleyse bu tarihe neden biraz daha tarih eklemiyorsunuz? Tarihi mekânlarda evet demekten bahsediyoruz. Tarihi mekânlar, başka bir yerde bulunması zor olan bir güzellik ve çekicilik sunabilir, tarihin daha büyük bir bölümünde yer alırken kendi tarihi anınıza uygun bir fon olarak hizmet edebilir. Türkiye’de bu şekilde düğün yapabileceğiniz birçok tarihi mekân bulunuyor. Hiçbir şey ülkenin en eski şehirlerinden çok daha tarihi olamaz. Bu alanlara yönelerek hem romantik hem de yaşayan bir düğün gerçekleştirmek mümkün. Tarihin sayfalarında bulunan ve birçok olaya ve önemli noktalara tanıklık etmiş böyle yerlerde düğün yapmak, oldukça sofistike bir hareket. Romantik verandalar, yemyeşil bir avlu bahçesi, her anı bekleyen otantik antika sanat eserleri ve heykelleri ile eski dünya romantizmine haykıran bu alanlar, sizleri kesinlikle düğün konusunda tatmin edecek.

Şimdi sizlere birkaç tarihi mekân sunacağız:

Sepetçiler Kasrı

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan Sepetçiler Kasrı, tarihi düğün mekânları arasında en çok tercih edilenlerden birisi. Açık hava mekânı olan bu güzel yer yemekli bir düğün için bin 200, kokteylde ise bin 500 kişiyi ağırlayabilecek bir kapasiteye sahip. Mekân aynı zamanda yarımada ve boğaz manzarasına da ev sahipliği yapıyor. Hem romantik hem de tarihi bir yer istiyorsanız Sepetçiler Kasrı’nı tercih etmelisiniz.

Haliç Kongre Merkezi

Haliç Kongre Merkezi Beyoğlu’nda yer alıyor. Sahil kenarında yer alan bu tarihi mekân, İstanbul’da düğün yapmak için en ideal olan noktalardan birisi. Yıllardır harika düğün anılarını ortaya çıkaran Merkezin hem açık hem de kapalı alanı bulunuyor.

Fuat Paşa Yalısı

Boğaza karşı konumlanan Fuat Paşa Yalısı, havuzu ve bahçesiyle harika düğün mekânlarından birisi olarak kabul ediliyor. Mekânda hem kapalı hem de açık alan bulunuyor. Fakat eğer boğaz manzaralı bir düğün istiyorsanız açık havayı tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Gül Sultan Yalısı

Beylerbeyi’nde yer alan Gül Sultan Yalısı, boğaz manzarasına sahip olan güzel tarihi mekânlardan birisi. Açık hava kapasitesi yemekli düğünlere 350 kokteyllerde ise 500.

Çırağan Sarayı

Çırağan Sarayı genellikle yaz aylarında tercih edilen en önemli tarihi düğün mekânlarından birisi. Bu mekânda toplam kapasite bin 200 kişi.

Tarihi Hava Gazı Fabrikası

İzmir Alsancak’ta bulunan Tarihi Hava Gazı Fabrikası, İzmir’de en çok tercih edilen tarihi düğün mekânlarından birisi olarak kabul ediliyor. İzmirlilerin birçok etkinlik için kullandığı mekânda hem açık hem de kapalı alan yer alıyor.

Fransız Bahçeleri

Sarıyer’de yer alan Fransız Bahçeleri, tarihi dokuların eşliğinde sizlere mükemmel bir düğün yapma fırsatı sunuyor. Doğayla iç içe olan bu mekân mutlaka incelenmeli.